På konditoriet

Tidig morgon innan jobb. En kopp kaffe på konditoriet vid tunnelbanenedgången nära Allhelgonagatan. Beställer kaffe och sätter mig vid ett litet bord nära entren. På vänster sida är bröddisken. Tar upp mitt block och tecknar först bröddisken med reservoarpenna och lägger till färgaccenter med färgpennor. 

Vid bröddisken väntar två äldre damer på att beställa. Tecknar snabbt ner konturerna på den vänstra damen. Den andra damen ändrar snabbt position så jag får försöka teckna henne ur minnet så gott det går. Märker att jag glömt den djupblå färgpennan hemma så den vänstra damen får grå täckkappa istället. Väljer att bara använda ett fåtal färger i teckningen.

För att få balans i förgrunden tecknar jag in en av konditoriets stolar (som egentligen var på ett annat ställe). 

Halvtid nu innan jag måste rusa ner i tunnelbanan.

Vrider mig om och kikar ut mot fönstren mot Götgatan. Närmast fönstren sitter två damer vid ett bord och diskuterar.

Först tecknar jag konturerna av damerna så jag har dem fångade på teckningen. Sedan färgaccenter på damerna. Det står en lastbil parkerad och lastar av på Götgatan. Blir perfekt att ha i bakgrunden. Avslutar med att rita stolarna.

  

Allt medan jag dricker mitt kaffe. 

Short sketches before work at a cafe near Skanstull, Stockholm. Sketched with fountain pen and pitt brushpens on marker paper. 

Started drawing the contours of the ladies in the sketches. Added accents with pitt brushpens. 

Ulrik

Annonser

Författare: Ulrik Gustafsson

Akvarellmålare och "urbansketcher" baserad i Stockholm. Programmerare till yrket men har tecknat och målat sedan unga år. Medlem av urban sketchers stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s