En promenad på Söder

Det var en vanlig gråmulen vinterdag. Skulle handla på den stora mataffären vid Mariatorget. Vid början av Rosenlundsgatan stannade jag upp för att teckna.

 
Använde en fineliner och började med huset på höger sida. Fortsatte sedan med husen på den vänstra  sidan. Lyckades sedan fånga en person som jag ritade in i förgrunden för att få teckningen mer intressant.

Fortsatte ner längs med Rosenlundsgatan tills jag nästan var framme vid Systembolaget. Där tog jag upp mitt block och gjorde en till teckning.

  

Här försökte jag få med att det var liv och rörelse på gatan. Använde på nytt fineliner. Försökte först att fånga några personer med snabba streck. Ritade in nya personer allt eftersom. Började med de i förgrunden och fortsatte med personerna i bakgrunden. Tecknade sedan huset och trädet. Avslutade med att göra förgrundsfigurerna tydligare.

Handlingen då? Ja, efter detta var jag framme vid mataffären aningens försenad.

It was a cloudy winter day. I was on my way to the supermarket at Mariatorget. At the beginning of Rosenlundsgatan I did the first sketch. Sketched with a fineliner. Started with the house to the right. Continued with the houses to the left. Added a person in the foreground to make the drawing more lively.

At the end of the street I made another drawing. Fineliner again. Started with quick lines to capture some persons in the foreground. Added persons in the background. Sketched the tree and the house. Finished the drawing by making the persons in foreground more distinct. 

Finally I reached the supermarket, a bit delayed.

Annonser

Författare: Ulrik Gustafsson

Akvarellmålare och "urbansketcher" baserad i Stockholm. Programmerare till yrket men har tecknat och målat sedan unga år. Medlem av urban sketchers stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s