Lilla Wien, Södra station

Den 3 december samlades Urban sketchers Stockholm på Lilla Wien på Södra station för årets sista söndagsträff. Till härlig livemusik av husbandet South Station Stompers tecknade vi musikerna, publiken, baren och varandra – Urbanåret kunde inte ha slutat på ett trevligare sätt.

Vår regionala grupp firar 2-årsjubileum nu i december. Urban Sketchers Stockholm blev godkänd som en USk Regional Chapter i december 2015 och gruppen har sedan dess växt så det knakat! Men det är inte bara vi som firar jubileum. Urban Sketchers globala organisation firade 10-årsjubileum nu i november. Vi ser nu fram emot ett nytt år av träffar och aktiviteter, på lokalnivå men också i samarbete med övriga Regional Chapters i landet och i världen.

Finns det ett särskilt medlemskap? Vilka är reglerna? Det är frågor vi ofta får från nya tecknare. Urban Sketchers är en global non-profit organisation vars mål är att främja ”on-location” teckning, knyta samman tecknare och tillsammans visa världen en teckning i taget. Det finns inget formellt medlemskap och vi ställer heller inga krav på ritmaterial, stil eller nivå – alla som tycker om att teckna på plats är varmt välkomna! Däremot följer alla Urban sketchers runt om i världen samma manifest som skapades för 10 år sedan av grundaren Gabriel Campanario, nämligen:

  1. Vi tecknar på plats, inomhus eller utomhus, och fångar det vi ser utefter direkta iakttagelser.
  2.  Våra skisser berättar om vår omgivning, platser där vi lever och dit vi reser.
  3. Våra skisser vittnar om en tid och en plats.
  4. Vi är sanna mot det vi iakttar.
  5. Vi använder oss av alla typer av material och värnar om våra individuella stilar.
  6. Vi stödjer varandra och tecknar tillsammans.
  7. Vi delar med oss av våra skisser online.
  8. Vi visar världen en teckning i taget!

Vill du hänga med oss nästa år? Håll i så fall utkik på Kalendariet eller gå med i vår facebookgrupp. Till dess önskar Nina, David, Inger och Goldfish alla er en god jul och ett gott nytt år!

 

2 reaktioner till “Lilla Wien, Södra station”

Lämna en kommentar