Moderna museet

Sista söndagen i november träffades Stockholms Urban sketchers på Moderna museet för en sista tecknarträff innan nyår. Vädret utomhus i november utgör rätt motiga förutsättningar för tecknande, så Modernas stora upplysta salar kändes lockande. Vi ägnade oss åt museets samlingar, där det finns mycket att teckna, både rum, konstverk och människor.

Rauschenbergs Monogram (eller ”geten” som vi lite vårdslöst tenderar att kalla den) hamnade i fokus i en hel del skisser. Dels är den ett intressant motiv i sig, men det är också roligt att iaktta hur besökare interagerar med den. Många fotar den med telefonen, står kvar en stund, pratar lågmält med någon i sällskapet, går iväg en stund och kommer tillbaka – väldigt tacksamma situationer för en tecknare.

Medan vissa av oss tecknade det som försiggick i museets salar, valde andra  att ägna sig  åt den härliga utsikten som Moderna museets ljusinsläpp här och där bjuder på.

En och annan valde att teckna tecknarna.

Det roliga som alltid slår en när urban sketchers samlas och skissar tillsammans är hur olika vi ser på vår omgivning, hur vi intresserar oss för olika typer av motiv, fastän vi sitter på en och samma plats och skissar.

Dessutom är det härligt att se alla stilar och tekniker som används, ingen bild är någonsin den andra lik.

Efter ungefär två timmar samlades vi, som vi brukar när vi ses, för att titta vad alla gjort. Det här är nästan det roligaste momentet, det är verkligen en ynnest att få ta en titt i andras skissböcker och ritblock!

Om du gillar att teckna och vill göra det i sällskap med andra, så kanske Urban sketchers är något för dig! Häng gärna på nästa gång, och gå gärna med i vår Facebookgrupp, där vi annonserar ut våra events, och där man också kan haka på spontana tecknarpåhitt. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs, här är alla välkomna.

Vår nästa träff blir sista söndagen i januari.

 

 

Annons
%d bloggare gillar detta: