Musikhögskol… nej, Östra Station!

Sista söndagen i maj hade vi tänkt teckna vid Musikhögskolan och Stadion – två byggnader som tillsammans ger en härlig blandning av gammalt och nytt, stadens olika tidslager, sida vid sida. Men vädret spelade oss inte i händerna den här söndagen, regnskurar och blåst gjorde det knepigt att sitta ute och teckna, och eftersom Musikhögskolan höll stängt beslöt vi oss för att vandra vidare till Östra station.

Östra station erbjuder både utomhusteckning med tak över huvudet och ett klassiskt fik och restaurang på övervåningen, vi utnyttjade såklart båda. Någon valde att kila över till KTH för att skissa, någon stannade till vid Stadions stafettävling längs vägen.

Urban sketchers är en tålig grupp människor, lite kyla och några regnstänk i skissböckerna hindrar inte tecknandet – ibland ger det till och med lite extra liv till akvarelltexturer och bläcklinjer.

Många hinner inte klart sina bilder på plats, men det spelar ingen roll – man jobbar på så länge man kan på plats. En del nöjer sig med det, andra jobbar vidare med bilderna en stund till hemma, eller går tillbaka efter fikat och gör klart.

Som vanligt avslutades vår tecknarträff med en kopp kaffe och nöjet att bläddra i varandras skissböcker och prata teckningsmaterial och annat.

Vill du också hänga på nästa gång? Håll utkik i vår Facebookgrupp, samt på kalendersidan här på bloggen, där dyker våra tecknarträffar upp. Bara att haka på!

Annons
%d bloggare gillar detta: